La teva escola de Música

La vigília del Dia Internacional de la Dona és el dia escollit del retorn de la JOG. Cap a 150 persones s’han aplegat al pavelló de Flaçà per gaudir d’un nou repertori de la JOG, en aquest cas dedicat a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Totes les mesures imprescindibles (distància, mascareta, control de temperatura i higiene de mans) han esta preses per l’Ajuntament de Flaçà per extremar la seguretat de l’actuació de la JOG al pavelló de la localitat.

L’ocasió ho exigia i és que amb motiu dels actes relacionats amb el Dia Internacional de la Dona, la Jove Orquestra del Gironès ha ofert aquest diumenge 7 de març de 2021 una actuació al pavelló de Flaçà memorable.

33 músics s’han posat damunt de l’escenari adequat per a l’ocasió. S’han separat els instruments de vent (flautes travesseres, clarinets i trompeta), percussió i guitarra a la part superior i a la part inferior, tota la corda fregada (contrabaixos, violoncels i violins), amb un espai per a l’arpa.

En un primer moment els més joves de la JOG, la secció inicial, han interpretat dues peces que han generat les primeres sensacions d’admiració entre el públic assistent.

Servit aquest preludi, l’actuació de la secció juvenil, dirigida novament de manera magistral per Albert Bosch, acompanyat pels 4 caps de corda, ha fet les delícies d’un públic entregat.

El repertori constava d’obres de música clàssica com El llac dels cignes de P. I. Txaikovski, peces de R. Strauss i composicions més actuals com peces per al cinema i el rock.

Tanmateix, dues obres de compositores femenines com són Camila Cabello o Hildur Guðnadóttir (aquesta última guanyadora d’un premi a la banda sonora de la pel·lícula Joker) han estat rebudes amb gran satisfacció pel públic.

El moment de major intensitat ha estat un medley amb la peça de Nirvana Smells like teen spirit. L’esperit del rock s’ha apoderat del pavelló que retrunyia amb els primers acords de la guitarra que tant va popularitzar el malaguanyat Kurt Cobain.

Albert Bosch ha volgut retre un homenatge a les compositores gironines contemporànies que de mica en mica busquen i troben el seu espai en un univers, encara avui dia, excessivament dominat pel gènere masculí. Les seves paraules han estat acollides amb un sentiment unànime, en especial en una formació en la qual dels 33 músics que avui han actuat, 24 són de gènere femení.

La joia i els somriures de satisfacció del públic i dels joves instrumentistes han estat com una vacuna després de tants mesos d’enclaustrament. Albert Bosch ha clos el concert agraint el treball i l’esforç que pares i alumnes fan per mantenir, en especial en aquest llarg període de confinament i de canvis en la impartició de l’aprenentatge, la flama de la JOG. El director s’ha vist obligat a fer un bis de la peça de Nirvana que ha tancat una més que excepcional actuació de la JOG!

Per molts anys i gràcies, Flaçà!