La teva escola de Música

La JOG actua dins els actes de la Diada de Sant Jordi a Fornells de la Selva 

Més de 120 persones varen assistir al concert de la JOG a Fornells de la Selva per gaudir d’un repertori de la JOG ben especial. La principal novetat era que l’actuació es podia seguir en directe a través de l’Instagram.

L’immillorable teatre de La Sitja de Fornells va ser el lloc ideal per a una interpretació molt sentida.

Efectivament, la Jove Orquestra del Gironès és l’orquestra resident del centre cultural La Sitja. Cap altre espai atresora tants neguits i satisfaccions musicals per a la JOG des del seu naixement l’any 2010. “Els nostres joves músics tocaven a casa”, va recordar el director, Albert Bosch.

30 músics disposats damunt l’escenari absolutament adequat per a l’ocasió i amb totes les mesures individuals i col·lectives  antiCOVID aplicades han fet vibrar els assistents. El director, Albert Bosch, davant una distribució instrumental molt esponjada, amb els instruments de vent (flautes travesseres, clarinets i trompeta) ben distanciats de la percussió, de tota la corda fregada (contrabaixos, violoncels i violins) i també de la singular arpa ha aconseguit entusiasmar el públic des de bon començament.

La secció inicial, els més joves de la JOG, ha interpretat dues peces que han generat les primeres sensacions d’admiració entre el públic assistent.

Acte seguit, l’actuació de la secció juvenil, dirigida novament de manera magistral per Albert Bosch, acompanyat per 3 caps de corda (Joan Bossacoma, Alena Tickhmanovich i Alfons Vila) ha fet les delícies de tot l’aforament.

El repertori constava d’obres de música clàssica com El llac dels cignes de P. I. Txaikovski, que contrastaven amb peces de rock de Rainbow o del mateix Gary Moore amb la seva emblemàtica peça Over the hills and far away

La JOG també ha interpretat una atmosfèrica obra de la compositora Hildur Guðnadóttir (guanyadora d’un premi a la banda sonora de la pel·lícula Joker), que ha deixat ben bocabadats els presents.

Tanmateix els decibels han tornat a pujar davant la mítica peça de Nirvana Smells like teen spirit. Bosch ha sorprès a tothom quan ha agafat la guitarra elèctrica i ell mateix ha esgarrapat els acords introductoris de la icònica peça del grunge.
https://www.blogger.com/video.g?token=AD6v5dw9K0EkTvuRG9Pf8yTW9EBT1ZZqCbmgCGJIX9DKhr3JQPm6z6o33Y_2I4pifzUKfJJmgY7D4fcVoGWZOMdh8_5rs8JNdQdg4yd1rv3juadE7nkodwryL26L8lYhH20gAsUrCjHH

Albert Bosch ha tancat el concert agraint el treball i l’esforç que pares i alumnes fan, en especial en aquest llarg període de confinament que hem viscut tots plegats, i també la tenacitat dels caps de corda que l’acompanyen en aquest viatge musical que és l’aprenentage orquestral. Ha dedicat un sentit agraïment a l’Ajuntament de Fornells per seguir creient en la JOG i sobretot per deixar-los que des del setembre del 2010 puguin dur a terme la seva activitat cada dissabte al matí fins al migdia.

El director ha clos amb el bis Els elements de Jean-Féry Rebel, que ha permès refermar la gran trajectòria de la JOG amb aquesta excepcional actuació!

Moltes i moltes gràcies, Fornells!