La teva escola de Música

La Jove Orquestra del Gironès actua al local social de l’Ajuntament de Quart i dona la benvinguda al 2022 conjuntament amb la Coral Santa Margarida i el Cor de Cor.

L’Ajuntament de Quart va organitzar novament un Concert d’Any Nou, aquesta vegada al local social del municipi. Les mesures anticovid han comportat passar d’espais més reduïts i intimistes, com el Museu de la Terrissa, a espais diàfans i amplis per garantir la seguretat i minimitzar el risc dels assistents i, sobretot, dels intèrprets (joves i adults). Tanmateix, l’empenta del consistori per seguir amb aquesta cita musical i les ganes de gaudir i fer gaudir de l’espectacle per part dels cantaires i dels joves instrumentistes han tornat a omplir d’aplaudiments la sala i de somriures als assistents.

El concert l’ha arrencat la Coral Santa Margarida, dirigida amb el talent de Rosa M. Domingo, que ha interpretat diferents peces, algunes nadalenques tan conegudes com El Rabadà o El dimoni escuat, i d’altres com el Cant per la trobada de corals o La gavina, cançó emblemàtica amb la qual ha iniciat el repertori.

Llavors, Rosa M. Domingo ha canviat el registre i s’ha posat al capdavant del Cor de Cor. Illa de les dones ha estat la primera en sonar i ha continuat amb Che gusto mai questo. Somewhere over the rainbow ha estat una delicada meravella i així ho han manifestat els forts aplaudiments d’un públic ja entregat. Les joves cantaires han continuat amb Mama, Signore de la cime i la darrera d’aquesta part ha estat Allà en un pessebre.

Acte seguit ha entrat en escena la JOG. Encapçalada per Albert Bosch, ha executat de manera brillant els 3 primers moviments de Música Aquàtica de Georg Philipp Telemann. Un autèntic goig i plaer deixar-se portar per la interpretació que ha fet la JOG i, sobretot, la riquesa musical que atresora aquesta suite del geni alemany de Magdeburg. El director ha aprofitat per presentar els membres de la JOG que són veïns del municipi, fet que ha estat un motiu d’alegria i reconeixement per part dels espectadors que ja es trobaven expectants per la joia que venia tot seguit: Indiana Jones.

Amb les primeres notes de trompeta de la famosíssima banda sonora del genial i reconegudíssim John Williams, petits i grans han dibuixat un enorme somriure davant el so èpic i aventurer que ha impregnat tota la sala principal del local social de Quart. La JOG tancava aquesta intervenció en solitari amb Alegria de la companyia circense Le Circ du Soleil.

S’ha clos el Concert d’Any Nou amb Adiemus: Songs of Sanctuary que ha interpretat el Cor de Cor acompanyat de la JOG. El públic entusiasmat ha insistit amb un sonor i persistent aplaudiment perquè no s’acabés la vetllada. El bis (obligat) ha estat novament per aquesta evocadora i atmosfèrica peça musical (Adiemus: Songs of Sanctuary) que de ben segur prepara aquest 2022 per seguir gaudint de la música, de les interpretacions en directe i que dona el tret de sortida a unes audicions i concerts de la JOG, que esperem i desitgem que portin noves i sorprenents peces musicals tal i com advertia Albert Bosch en finalitzar aquesta sensacional actuació.

L’alcalde Carles Gutiérrez mostrava la seva satisfacció en acabar l’espectacle afirmant que era un plaer que, malgrat tot, prop de 100 persones hagin assistit a l’esdeveniment. Veure com les corals del municipi i els joves músics de la JOG persisteixen encara esperona més en aquesta aposta que es fa des del consistori.