La teva escola de Música

Agrupacions musicals

Jove Orquestra del Gironès

La Jove Orquestra del Gironès JOG és una formació iniciada l’any 2010 des de l’Escola de Música del Gironès, amb la intenció de disposar d’un espai on els joves estudiants d’instrument puguin realitzar el seu aprenentatge orquestral .

Els objectius principals de la JOG són la pràctica instrumental en grup, amb tot el que això comporta de treball musical, i l’accés al repertori orquestral.

El programa de treball abraça des de la música barroca fins a la música moderna i de cinema, passant pels clàssics universals, sempre adequant-ho a les possibilitats tècniques del estudiants.

La JOG disposa d’un equip gestor, d’un tècnic amb professors de l’EMG i d’un planter d’estudiants d’arreu de la comarca del Gironès d’edats compreses entre els 9 i 20 anys. Actualment està formada dues seccions: la Infantil, amb alumnes de nivell inicial i la Juvenil amb alumnes que estan acabant el grau elemental o començant el grau mitjà.

Els assajos setmanals de l’orquestra tenen lloc al centre cultural La Sitja de Fornells de la Selva tots els dissabtes al matí seguint el calendari escolar, afegint a més concerts periòdics arreu de les poblacions del Gironès per a oferir a les famílies i al públic en general una mostra en directe del treball realitzat.

Dissabtes de 10.00 h a 13.00 h a la Sitja de Fornells de la Selva.

Direcció: Albert Bosch
Professors al càrrec: Joan Bossacoma, Alena Tipkhmanovich i Joan Remacha

Escola de Guitarres del Gironès

El Grup de Guitarres de l’Escola de Música del Gironès es va crear a l’any 2011. Està format per 18 alumnes d’edats entre els 7 i els 18 anys.

L’Escola de Guitarres del Gironès té la seu a l’aula de l’EMG a Celrà (Centre Cultural la Fàbrica), el seu director és el professor Euken Ledesma que des de l’any 2011 la dirigeix i ha portat a terme diferents concerts i actuacions a diferents llocs del Principat i també a Bilbao, Còrdova, Santiago de Compostela, Galícia, etc.

Horaris

Són dos grups:

  • Un del més petits, en edats entre 7 i 12 anys
  • I el grup de joves, de 13 a 18 anys

Els assajos són els dissabtes, d’11 a 12 hores, el grup de petits, i de les 12 a les 13 h, el grup dels joves.

Direcció: Euken Ledesma Villares
Professor al càrrec: Ferran Plana

Teatre musical

El teatre musical és una activitat optativa per als alumnes de l’EMG de 6 a 14 anys. A part de cantar, els alumnes treballaran altres elements propis del teatre musical que complementaran la seva formació a més d’enriquir-los i dotar-los de recursos expressius i creatius.

Les classes es fan en tres seus de l’Escola de Música del Gironès:

  • Celrà | Dijous, de 17.30 a 19.30 h.
  • Fornells de la Selva  | Dilluns, de 17.30 a 20.30 h.
  • Salt | Divendres, de 17.00 a 21.00 h.

*Es fan sessions d’una hora i mitja dintre d’aquests horaris.

Direcció:  Anna Canals
Professorat al càrrec:  Olga Ruiz i Gemma Soler

Formacions

Aquests formularis d’inscripció són per descarregar-los i omplir-los una vegada s’han superat les proves d’admissió convocades cada curs. Si no s’ha superat la prova d’admissió, els formularis no tenen validesa.

Inscripció a l’Escola de Guitarres
Inscripció a la Jove Orquestra del Gironès – JOG